Klant
Nedlabel
Product
Portal, Backoffice, Online platform.

In een paar simpele stappen helpt Nedlabel woningeigenaren met het vinden van een EP-adviseur die hun woning snel en voor de beste prijs van een energielabel kan voorzien.

Over Nedlabel

Woningeigenaren zijn verplicht om hun huis van een energielabel te voorzien bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.

Nedlabel is een marktplaats om woningeigenaren en EP-adviseurs bij elkaar te brengen, zodat er snel en tegen de beste prijs een energielabel kan worden vastgesteld.

Over het project

Nedlabel kwam bij ons om hun bestaande platform te herzien om deze toekomstbestendig te maken en de hele customer journey van zowel woningeigenaren als EP-adviseurs te ontzorgen. Dit betekent dat er de mogelijkheid moet zijn tot een goede informatievoorziening voor klanten, de mogelijkheid tot de aankoop van een energielabel en de mogelijkheid om contact op te nemen.

Daarnaast biedt het platform voor adviseurs de mogelijkheid om zich te registreren en vervolgens hun werkgebieden en tarieven in te voeren. 

Via een postcodecheck kunnen huiseigenaren hun adres selecteren en worden zij gematcht aan de beste adviseurs uit hun regio, waar ze vervolgens een keuze uit kunnen maken en waarna ze direct een energielabel kunnen bestellen en afrekenen.

Wat is er opgeleverd

Het nieuwe platform functioneert als marktplaats die woningeigenaren en EP-adviseurs met elkaar verbindt.

In korte tijd is de bestaande website uitgebouwd tot een volwaardig platform dat verschillende services faciliteert tussen de vraagkant (woningeigenaren) en de aanbodkant (EP-adviseurs). Zij worden bij elkaar gebracht zodat zij zonder tussenkomst van andere partijen al hun benodigdheden op een platform kunnen regelen: van bestelling tot betalen, het maken van een afspraak voor de woningopname en uiteindelijk de oplevering van het energielabel.