OnzeAuto

Autodelen veilig, gemakkelijk en snel online geregeld

OnzeAuto, een snelgroeiende aanbieder van elektrische deelauto’s, wil het onboardingproces voor deelauto’s digitaliseren voor maximaal gemak, efficiëntie en schaalbaarheid.

Wij hebben een digitaal inschrijfformulier met bijbehorende beheerdersomgeving ontworpen en ontwikkeld. Met API’s in een NodeJS-omgeving en React als basis voor de webapplicatie.

Het resultaat: een tijdrovend papieren proces is veranderd in een soepele ervaring.

OpdrachtgeverOnzeAuto
ExpertiseWebapplicaties

OnzeAuto zet het delen van elektrische auto’s op de kaart. Bij het delen van een auto komen er veel praktische zaken aan bod zoals tarieven, sleutelbeheer, reserveren en afhandelen van schade, maar ook juridische aangelegenheden, zoals verzekeringen en aansprakelijkheid. OnzeAuto begeleid diverse lokale deelinitiatieven met een of meerdere auto’s. Individuele gebruikers kunnen zich bij een initiatief aanmelden.

OnzeAuto maakt een behoorlijke groei door dus er ontstond behoorlijke operationele druk door hun tijdrovende registratieproces. Lightbase is gevraagd om het registratieproces te digitaliseren met een online platform. Nu kan OnzeAuto deelinitiatieven managen, beheerders van deelinitiatieven kunnen gebruikers uitnodigen en goedkeuren. Gebruikers doorlopen een stappenplan waarin de nodige gegevens kunnen worden aangeleverd, tot en met het checken van de geldigheid van het rijbewijs aan toe. Hierbij staat het belang van privacy en gegevensbescherming voorop.

We hebben dit platform in het voorjaar van 2019 gebouwd en sindsdien blijven we het onderhoud en de functionele uitbreidingen verzorgen.

Quote van OnzeAuto

Lightbase begrijpt OnzeAuto, waar we voor staan. Dit mooie resultaat is een concreet bewijs. Onze klanten zijn zeer tevreden met deze transparante en eenvoudige inschrijving van deelauto gebruikers.

Marcel KloproggeOnzeAuto