viaBOVAG.nl

Veilig en betrouwbaar occasions vinden

Eerder heeft viaBOVAG.nl met succes haar website gelanceerd; een online platform om occasions te vinden. viaBOVAG.nl trekt veel mobiele bezoekers, om hen de meest optimale beleving te serveren ontstond de behoefte om een mobiele app aan te bieden. Met een native Android en iOS applicatie kun je namelijk de beste gebruiksvriendelijkheid waarborgen.

Wie is viaBOVAG.nl?

viaBOVAG.nl is het online occasion-platform van BOVAG: de brancheorganisatie van o.a. automobiel-, fiets-, motor- en kampeerbedrijven.

viaBOVAG.nl is het platform van BOVAG, en is dé plek voor het vinden van je volgende auto, motor, fiets en kampeervoertuig.

Met welk probleem kwamen zij bij ons?

viaBOVAG.nl heeft met succes haar website gelanceerd; een online platform om occasions te vinden. Ze trekken veel mobiele bezoekers. Om hen de meest optimale beleving te geven, ontstond het om een mobiele app te bouwen. Met een native Android en iOS applicatie kun je namelijk de beste gebruiksvriendelijkheid waarborgen.

Waarom was Lightbase de beste partij?

De keuze viel op Lightbase vanwege de ruime ervaring met React Native voor het bouwen van apps. Daarnaast had Lightbase in het verleden voor de Zweedse markt al een vergelijkbare app ontwikkeld: Wayke. Hierdoor was al veel domeinkennis aanwezig. Bekendheid met de terminologie, werkwijze en het business model van de occasionmarkt kwam goed van pas.

Wat hebben we gemaakt?

Een mobiele app als aanvullend kanaal voor het bestaande platform van viaBOVAG.nl. De app is met React Native ontwikkeld en is beschikbaar op Android en iOS, voor zowel mobiel als tablet.

Hoe is er samengewerkt?

Omdat de backend al volledig stond dankzij het vaste team van viaBOVAG.nl, heeft Lightbase zich compleet kunnen focussen op de voorkant van de app. Die is tegen het bestaande platform aangebouwd.

viaBOVAG.nl heeft gezorgd voor het UX design met als doel een maximale aansluiting met de gebruikerservaring op web. Het team van Lightbase heeft gezorgd voor het visual design en natuurlijk de technische realisatie.