Wayke

App voor een Zweedse automarktplaats

Wayke, de Zweedse marktplaats voor auto's, wil consumenten in staat stellen op een veilige manier tweedehands auto’s te vinden. Mobiele apps voor Android en iOS zijn hierin een belangrijk kanaal.

Wij hebben de Wayke app van de grond af aan cross-platform gebouwd, met React Native. De look en feel van de apps op iOS en Android sluiten aan bij die van Wayke's website.

De app heeft prima ratings en converteert 4 keer zo goed als wayke.se.

OpdrachtgeverWayke
ExpertiseMobiele apps

Voor onze launching customer, een verkoopplatform voor auto’s van handelaren, bouwden we een app die de consument een breed aanbod uit de Zweedse autobranche aanbiedt. Ons eerste grote project toen we Lightbase in 2017 startten en nog steeds een project waar we vol trots bij betrokken zijn.

De app is eind 2017 live gegaan en sindsdien blijven we doorontwikkelen en verzorgen we het onderhoud. Gestaag lanceren we nieuwe features (bijv. het online kopen van een auto of verkopen aan een dealer) en in de lente van 2020 gaat een grote design-update live. 

Bij dit project is het hele React Native kernteam van Lightbase betrokken. Toen we in 2017 besloten om de hele app in React Native te ontwikkelen was dat nog heel nieuw en ook wat spannend. Nu is het werken met React Native, vooral voor dit soort apps met veel functionaliteit, gemeengoed in de branche.