Wat kost het om een mobiele app of webapplicatie te laten maken?

Bij een professionele Nederlandse ontwikkelpartij moet je rekenen op prijzen vanaf €40.000 voor een eenvoudige app of online platform.

Wil je een app of platform laten ontwikkelen?

We helpen je graag met een gratis Quick Scan zodat we je kunnen vertellen wat erbij komt kijken en waar je op moet letten.

Je kunt het vergelijken met het bouwen van een huis: de kosten hangen af van drie bepalende factoren:

  • Omvang

  • Complexiteit

  • Kwaliteit

Omvang

Het is logisch dat er voor een vrijstaande villa meer materiaalkosten en arbeidskosten gemaakt moeten worden dan voor een geschakelde woning.

Dit is met digitale producten net zo. Des te meer functionaliteit, des te meer ontwikkeluren en onderdelen met bijbehorende inkoop- of hostingkosten er nodig zijn.

Complexiteit

Ook complexiteit kan voor een prijsverschil zorgen. Stel dat je twee vergelijkbare woningen bouwt waarvan de eerste wordt gebouwd op zandgrond in een bestaande woonwijk en de tweede op veengrond in een voormalig weiland, dan is de tweede woning duurder vanwege het vereise heiwerk en aanleg van nieuwe nutsvoorzieningen.

Voor digitale producten is dit net zo. Ook al is omvang van de User Interface van twee verschillende systemen vergelijkbaar, de complexiteit van de onderliggende processen kan enorm verschillen. Bijvoorbeeld als er ingewikkelde dataverwerking nodig is, of er verregaande koppelingen met systemen van derden nodig zijn.

Kwaliteit

Om in de metafoor van een woning te blijven: voor de totaalprijs maakt het natuurlijk veel uit of je kartonnen opdekdeuren gebruikt of zware houten deuren, of dat je met prefab steenstrips of juist met echte bakstenen werkt. 

Bij digitale producten is de impact vergelijkbaar. Wil je een (web)app die perfect schaalt op apparaten met verschillende schermgroottes, die snel en soepel werkt en er ook nog eens perfect uitziet, dan is er meer vakwerk en maatwerk nodig, met bijbehorende kosten.