Wat is JSON?

JSON staat voor JavaScript Object Notation. Het is een schrijfwijze om data weer te geven. Alle soorten data kunnen worden weergegeven in JSON, denk aan woorden, getallen, lijstjes, etc.

Wil je een app of platform laten ontwikkelen?

We helpen je graag met een gratis Quick Scan zodat we je kunnen vertellen wat erbij komt kijken en waar je op moet letten.

Hoewel JSON is afgeleid van JavaScript, is het leesbaar in bijna elke computertaal. Het is daarom mogelijk om via JSON data te versturen tussen verschillende computers, bijvoorbeeld tussen een server en een webapplicatie.

In JSON kunnen alleen gegevens opgeslagen worden. JSON kan die data zelf niet veranderen.