Wat we doen

Online platforms

Wij zijn als digitaal bureau gespecialiseerd in het bouwen van online platforms.

Online platforms helpen onze opdrachtgevers en hun klanten om processen te digitaliseren, communicatie tussen verschillende gebruikersgroepen te faciliteren, online zaken te regelen en informatie te verspreiden. Elk platform is maatwerk en vraagt om een andere oplossing. Wij denken mee en ontwikkelen het best passende platform voor jou.

lightbase platforms

Onze aanpak

Bij online platforms is er vaak sprake van overlappende functionaliteiten en werkzaamheden voor infrastructuur. Het telkens opnieuw ontwikkelen en onderhouden van generieke functionaliteiten en infrastructuur is inefficiënt.

Voor ons was dat de reden om Lightbase Platforms te ontwikkelen. Lightbase Platforms bestaat uit twee onderdelen die gezamenlijk op abonnementsbasis worden aangeboden: Platform as a Service en een uitgebreide set standaardcomponenten.

beter en sneller

Lego en PaaS

De standaardcomponenten zijn als Legostenen, die volgens duidelijke standaarden zijn gebouwd en gedocumenteerd. Het gaat om componenten voor functionaliteiten die vaak in online platforms voorkomen. Bijvoorbeeld gebruikersbeheer, bestanden uploaden, online betalingen, generatie van PDF’s en het versturen van e-mails.

Met Platform as a Service voorzien we in robuuste en veilige hosting, beheer en onderhoud van de infrastructuur van online platforms. De diensten die wij gebruiken zijn schaalbaar en redundant opgezet. Inclusief backups, logging en monitoring.

Sneller live

Met Lightbase Platforms kunnen we op ontwikkeltijd besparen en sneller opleveren, omdat de hoeveelheid maatwerk sterk wordt gereduceerd. Het verkleint de investering en doorlooptijd voor de realisatie van een nieuw online platform met zo’n 50%.

sneller, goedkoper, beter

Het gebruik van Lightbase Platforms verkleint de investering en doorlooptijd voor de realisatie van een nieuw online platform met zo’n 50%.

Cases

Online platforms

Slide 1 of 3